Kommentarer

Johan Blix

”  Porträtt av Johan Blix, kyrkoherde i Täby församling 1993-2013 Såväl besökare som medarbetare i församlingen stannar ofta upp vid Johans porträtt i olja målat av konstnären Andréas Hedberg. De utbrister alltid samma sak – det där är verkligen Johan! Porträttet fångar speciellt Johans vänliga och nyfikna blick. Johans personlighet lyser verkligen mot betraktaren, det går inte att ta miste på. Livet, värmen och närvaron är påtaglig. Att Johan var kyrkoherde just i Täby församling synliggörs vackert genom den väl komponerade bakgrunden med lätta medeltida kalkmålningar från Täby kyrka. Den ljusa bakgrunden bildar också en spännande kontrast till den svarta prästkappan som Johan bär. Församlingen är mycket glad och tacksam över att man valde Andréas som konstnär att avporträttera kyrkoherden.
Andreas Grandelius, Arbetsledare Serviceenheten
Sören Thunström

Sören Thunström & Olof Brovall

” Porträttet av Sören Thunström fångar karaktär och personlighet på ett fint sätt. En ljus skildring där konstnären Andréas Hedberg har fångat Sören på ett sätt som känns naturligt. Målningen känns levande så att man nästan hejar på porträttet när man passerar det på vårt huvudkontor. När vi tio år efter det första porträttet beslutade oss för ett porträtt av Olof Brovall anlitade vi åter igen Andréas. Detta porträtt har även det samma positiva egenskaper som det tidigare.
Vi övriga på företaget är liksom de avporträtterade själva mycket nöjda. Vi kan varmt rekommendera A Hedberg som porträttmålare.”

Erik Berggren, VD Svenska Standardbolag
(Bilder:Porträtt Sören Thunström samt Olof Brovall framför sitt porträtt 2017)

Gunnar & Eva-Stina Sjöberg

” Andréas har fångat hennes leende och ögon. Han har fångat hennes personlighet, att hon är mild och ändå bestämd.
Gunnar

” 

Gunnars leende o glimt i ögat,  jag känner igen honom i hans leende, lätt till skratt men ändå eftertänksam.
Eva-Stina

Vi har så roligt tillsammans och ett ständigt pågående samtal trots många år som gifta.

Ivan Palm

Ivan Palm

Andréas har målat porträtt av båda mina föräldrar. Att avbilda personer som jag känner så väl tycker man skulle vara en svår, nästan omöjlig uppgift. När jag ser på tavlorna känns de naturliga och levande. Det finns inget jag skulle vilja lägga till eller ta bort. Mina föräldrar har varit döda sedan ett antal år men genom porträtten är det som dom fortfarande är med oss.
Per-Ivan Palm (son till Ivan)
Angående pappa Ivans porträtt: Pappas karaktär är väldigt skickligt fångad! Han ser ut att titta precis som i levande livet på en! Anne-Charlotte (dotter)

Frej

Andréas har förmågan att fånga både person och blick i sina porträtt. Bilden på vår son har en värme och ett ljus som vi uppskattar enormt och blir ett värdefullt tidsdokument för framtiden.
Simon (pappa till Frej)
Vera Wera

In memoriam Wera Nilsson

” När vi såg porträttet kom tårarna. Det var mamma, så innerligt, så helt overkligt verkligt, så mycket personlighet.

Maud (dotter till Wera)

Elias, Axel & Emil

Porträtten på våra barn är ovärderliga ’tidsdokument’. En bild från en tid som snabbt swishar förbi men där tavlorna alltid får oss att minnas tillbaka på den tiden. Tavlorna är målad med sådan detaljrikedom och fint ljus och pojkarnas olika egenskaper kommer tydligt fram i Andréas porträtt trots att de bara är 3-4 månader vid tillfället. Det säger något både om Andréas goda förmåga att läsa in andra människor och sedan på ett ödmjukt och konstnärligt vackert och verklighetstroget sätt kunna förmedla det med måleriet.
Victoria (mamma till Elias, Axel och Emil)
Erik S

Erik

Andreas har målat ett porträtt av min son Erik Strandman vilket är både välgjort och porträttlikt.
Jag har nu njutit av målningen i tio år och den blir bara bättre och bättre. Jag kan verkligen rekommendera Andreas som porträttmålare enär han verkligen fångat blicken, hållningen och färgerna på min älskade son.
MVH Lars Åke Strandman

Bror Forsmark

” Porträttet på morfar är så levande för mig. Andréas har fångat morfars varma, snälla och omtänksamma egenskaper, och i hans ögon och leende återspeglas morfars positiva inställning till livet och det bus och plirighet som alltid fanns runt om och i honom.

Morfar har för mig alltid varit en förebild och porträttet har därför alltid haft stor betydelse för mig. Särskilt mycket nu efter hans bortgång. Porträttet hjälper mig att hålla hans anda vid liv ❤️

Victoria (barnbarn till Bror)

Ett par recensioner från tidningarna

Hedberg har förmåga att använda ljuset och att skapa närvaro.

Uppsala Nya Tidning Kultur 2009

Det första som slår en när man konfronteras med Andreas Hedbergs verk är hur levande de känns. De är inte bara platta bilder som hänger på en vägg utan speglar en själfull verklighet. Helt fantastiska bilder där man har svårt att förstå att skaparen av dessa är så relativt ung. Att måla dylika porträtt tyder på mognad och känsla. Liksom i akvarellerna är Andreas sätt att hantera ljuset även här hans stora styrka.

Tidningen Norra Västerbotten 2003